Moms på elbiler, hvordan vil dette påvirke?

I revidert nasjonalbudsjett har regjeringen 12. mai 2022 ble det besluttet at det innføres moms på elbiler fra 1. januar 2023. Samtidig innføres det en tilskuddsordning på inntil 500 000 kr av bilverdien, som vil tilsvare momsen. Dette betyr i praksis at biler med lavere pris enn dette få samme pris som før.

Dette betyr i praksis at det skal betales 25% moms på den delen av bilprisen som overstiger 500.000,- kr.

Det vi kan se er at biler som koster over 5-600.000 er de som får den høyeste økningen, og spesielt premium/high-end biler som Tesla Model S/X, Porsche vil få en markant prisøkning da disse bilene koster over en million kroner med utstyr. Vi tør nesten ikke tenke på hva kommende Tesla Roadster vil koste mer enn de forutsette ca 2.000.000,- kr. En Tesla Roadster vil få en økning på 18-19%.

Vi hos Marcusbil er fortsatt av den formening at det er mye rimeligere å kjøre elbil enn fossilbil. Man har alltid vært inneforstått med at det på et eller annet tidspunkt vil innføres moms på elbiler.

Norsk elbilforening har laget en fin artikkel som forteller hvordan momsen vil påvirke en Tesla Model Y. Les artikkelen her: Så mye dyrere blir Norges mest solgte elbil.

En annen god artikkel er skrevet av Dinside hvor de forklare dette på en god måte, og har også laget en egen priskalkulator du kan bruke. Les artikkelen her: Så mye dyrere blir elbiler

 

På våre blogger kan du lese om hvordan vår hverdag er og hva vi gjør til daglig. Vi deler gode tips og råd for deg som skal selge bil, enten om du vil gjøre det selv, eller bruke en forhandler som f.eks oss.

Følg gjerne med på vår nettside og facebookside for å få med deg det siste innen EL bil, og husk at vi også har en avdeling i Arendal.

Skal du selge en EL bil, så kan du gjerne ta kontakt med oss. Vi har lang erfaring, kan tilby finansiering til en potensiell kjøper og gode forsikringsløsninger. Fyll ut kontaktskjema på vår nettside.