Hvilken type lader skal jeg velge hjemme?

Det er mange spørsmål som dukker opp når man skal gå over til Elbil. Til og med for mange som allerede har Elbil kan det være noe forvirrende å velge (og å forstå forskjellen på) blant de ulike lademulighetene. Ord og uttrykk som Type 2/ChAdemo/Schuko/UMC/3 fas/Rød plugg/blå plugg kan skape stor forvirring.

Det er i all hovedsak to måter å lade bilen på hjemme:

1: Lade med vanlig stikkontakt (Schuko)

Det er viktig at du følger disse retningslinjene om du skal lade med vanlig (schuko) stikkontakt:

  • Du må ha egen kurs til elbilen
  • Maks 10 A kurs
  • Kursen må ha jordfeilbryter type B
  • Du må alltid trekke ut kabelen fra bilen før du tar ut støpselet fra stikkontakten når du har ladet ferdig

2: En dedikert ladeboks som har egen jordfeilbryter

Det finnes mange ulike ladebokser. Hvilken du velger avhenger litt av din lommebok og hvor mye strøm husanlegget ditt kan gi. Det finnes ladebokser som kan måle forbruket ganske nøyaktig og som har mange bra funksjoner. Det er også anbefalt å ha egen hjemmelader fra Elbilforeningen.  Du får både raskere og sikrere lading ved hjelp av en hjemmelader. Prisene på en hjemmeladeboks ferdig installert varierer fra 6-7.000,- kr til over 20.000,- kr. Vår mening er at du kan finne en god løsning til ca 10-12.000,- kr.

Her er noen nyttige linker til mer informasjon om hjemmelading:

På våre blogger kan du lese om hvordan vår hverdag er og hva vi gjør til daglig. Vi deler gode tips og råd for deg som skal selge bil, enten om du vil gjøre det selv, eller bruke en forhandler som f.eks oss.

Følg gjerne med på vår nettside og facebookside for å få med deg det siste innen EL bil, og husk at vi også har en avdeling i Arendal.

Skal du selge en EL bil, så kan du gjerne ta kontakt med oss. Vi har lang erfaring, kan tilby finansiering til en potensiell kjøper og gode forsikringsløsninger. Fyll ut kontaktskjema på vår nettside.