Hvordan holder elbilen seg over tid?

Vi har idag elbiler som har tilbakelagt mange hundre tusen kilometer, og man begynner å få en god indikasjon på hvordan elbilene holder seg i lengden. I denne bloggen ønsker vi å fortelle litt om det vi ser av konturer og hvilken erfaring man har fått fra biler med høy kilometerstand.

Da Tesla lanserte sin S 85 (Både vanlig og performance) tilbake i 2012 (2013 i Norge) var det mye skepsis fra publikum. Noen av spørsmålene som dukket opp var:

  • Vil bilens batteri degradere seg raskt?
  • Hvor mye rekkevidde vil man tape etterhvert som man kommer seg over 50.000 km, 100.000 km osv?
  • Vil det være mye vedlikeholdskostnader underveis?
  • Vil oppdateringer av bilen komme slik at bilen forbedres med tanke på funksjonalitet?

Bjørn Nyland testet nylig en Model S P85 Signature utgave fra 2013 som vi satte til dispoisjon for ham. Bilen hadde gått nærmere 80.000 km, noe som er lav km-stand i forhold til å være en såpass gammel bil. Testen viste disse funnene:

  • Akselerasjon: 0-100 km/t. 4.43 sek. Ny bil: 4.4 sekunder
  • Rekkevidde på motorvei: 338-441 km (90 eller 120 km)

Dette gir en indikasjon på at bilene holder seg veldig godt, og batteriene ikke taper altfor mye rekkevidde.

Model S P85 med over 1 million km!

30 november kunne vi lese at en Tesla eier ved navn Hansjörg Gemmingen, fra Tyskland, rundet 1 million km med sin model S P85.

Image

Gemmingen sin bil har hatt 2 batterier og 3 drive units, hvorav det siste batteriet har kjørt over en halv million kilometer. Tesla har hatt noen utfordringer med sine første drive units, men det ser ut som det har blitt mye bedre med de siste årenes teknologiske utvikling!

Du kan lese mer om Gemmingen sin erfaring på hans twitter konto direkte.

Model 3 med over 160.000 km!

Vi kunne lese på Electrek sin artikkel om Kazi Imam som har kjørt over 160.000 km på sin Model 3 med minimale vedlikeholds kostnader og uhyre liten batteridegredering. Han skriver videre at han er veldig imponert over bilen, og totalt kostnaden han har hatt på bilen er på 4.730 USD inkludert lading. Av denne summen utgjør service og reparasjon ca 1.700 USD. I all hovedsak gikk disse 1.700 USD til service og bytte av dekk.

Det finnes også en Model X som ifjor hadde rundet over 400.000 miles, som utgjør over 600.000 km. Denne bilen hadde hatt et batteribytte i starten av sitt livssyklus.

Alt i alt ser vi at Tesla har et stort forsprang på batteriteknologi, og bilene holder seg godt. Nyere biler har nyeste teknologi og det gagner kundene at Tesla ikke venter for lenge med å implementere ny teknologi inn i sine biler. Så fort de har kommet opp med noe smart, så er det ikke lang vei til det blir implementert i bilene. Kundene drar nytte av utviklingen på en mye mer effektiv måte enn det man kanskje er vant til med tradisjonelle bilmerker.

Endringer tar tid, men vi er der nå!

Vi mennesker liker ikke endringer. Vi liker det trygge og det vi kjenner til best. Da elbilene kom til det norske markedet var det mye skepsis, men nå begynner vi å se mange positive tegn, og at dette er noe som har kommet for å bli. Teknologi drar dette fremover i et stort tempo, rekkevidde øker, kvaliteten på batterier øker og mange flere bilmerker kaster seg på denne nye bølgen. Fordelen for deg som kunde og bruker av elbil er at du gjør et tryggere og tryggere valg!

På våre blogger kan du lese om hvordan vår hverdag er og hva vi gjør til daglig. Vi deler gode tips og råd for deg som skal selge bil, enten om du vil gjøre det selv, eller bruke en forhandler som f.eks oss.

Følg gjerne med på vår nettside og facebookside for å få med deg det siste innen EL bil, og husk at vi også har en avdeling i Arendal.

Skal du selge en EL bil, så kan du gjerne ta kontakt med oss. Vi har lang erfaring, kan tilby finansiering til en potensiell kjøper og gode forsikringsløsninger. Fyll ut kontaktskjema på vår nettside.