Beskytt lakken på din bil!

Vi vil i denne bloggen skrive noen gode råd til deg som eier en Elbil og selvfølgelig vanlig fossil bil med fokus på lakken.

I dette landet har vi 4 årstider, som hver for seg, bidrar til at lakken på bilen for gjennomgå på alle mulige måter. Det er flere måter du kan bearbeide lakken på bilen for å opprettholde glans og holdbarhet. Noen metoder er rimelige mens andre kan være en betydelig investering, men gir som oftest et langvarig og godt resultat.

Hver gang du bruker en børste for å få bort snø fra bilen så lager børsten små skjolder og riper, som man ikke nødvendigvis ser ved første øyekast. En lag vinter fører til at lakken får mye “juling”. Når du vasker bilen så er det viktig at man bruker børster som er skånsomme mot lakken, og passer på å bruke gode kvalitets produkter (såpe, mikrofiberkluter etc). Det er fort gjort at lakken utsettes for riper under denne prosessen.

Vi tar for oss 3 måter å behandle lakken på nedenfor rangert fra enkleste løsning til en litt mer kostbar løsning:

1: Polering og voksing

Polering er er en god måte for å få fjernet små riper og skjolder i lakken. Man bruker grovere polish for de litt dypere ripene, og en litt mer finere polish for de helt små ripene. Hensikten med polish/lakkorrigering er å få lakken til å bli så blank og fin som overhodet mulig. Er det riper som har gått igjennom klarlakken og inn til metallet, så må man desverre lakkere det området for å få det til å bli bra.

Etter poleringsprosessen er det viktig å behandle lakken med voks. Voks har som oftest en evne til å få vann og annet til å gli lett av bilen. Dette gjør at renhold er enklere i en liten stund. En vanlig voks kan holde i 2-4 uker alt ettersom kvalitet på voksen.

2: Lakkforsegling

Markedsledende innen keramisk lakkbeskyttelse | Drop Off

Dette har blitt mer og mer populært de siste årene. Normalt er lakkforsegling keramisk, men det finnes også litt billigere alternativer som ikke er keramiske. Det keramisk lakkforsegling i bunn og grunn gjør er å sette på et nytt lag med beskyttelseslag over klarlakken. Dette har en meget god evne til å beskytte i flere år. Vann preller av fra bilen, og det er en fryd å holde bilen ren.

Det finnes mange forskjellige merker som tilbyr lakkforsegling, som f.eks Carpro, IGL, NANO K1, Ditech etc. Finn gjerne litt ut om de ulike typene, og ikke minst hva som passer din lommebok.

Husk at det er uhyre viktig å utføre en grundig polering og lakkorrigering på bilen FØR man legger på lakkforsegling. Har du en helt ny bil så er det kanskje ikke behov for polering, men er bilen 6 mnd eller eldre, så har den sikkert fått masse små riper som er viktig å få bort før man legger på lakkforsegling.

3: PPF (Paint Protection Film)

tesla model 3 paint protection - Final Touch New Zealand

Teknologien og utviklingen har skutt fart de siste årene innenfor gjennomsiktig folie til å beskytte lakken på biler. Vi har idag folie som er gjennomsiktig som nærmest er umulig å se på en bil, i tillegg til at den har selvreparerende evne. Små riper blir borte av seg selv i sollyd, eller med varmepistol. Dette er relativt kostbart, men en av de absolutt beste måtene å beskytte bilen på.

Mange velger å sette PPF på utsatte steder på bilen som: panser, hjulbuer, sideskjørt, støtfanger foran. Noen velger å sette PPF på hele bilen.

Noen ønsker å ta steget helt ut, og setter på keramisk lakkforsegling på PPF filmen i tillegg, som gir det absolutt beste resultatet.

Å beskytte lakken på bilen din er en av de mest verdifulle tingene du kan gjøre, og dette vil du få igjen for når du skal selge bilen.

Les gjerne bloggen om vår detailer Romeo her.

Vi hos Marcusbil ønsker at bilen vi selger for deg får den fortjente pleien slik at den ser best mulig ut. Dette vil gjøre stor forskjell på oppnådd salgspris. Romeo er en viktig brikke i denne kundereisen. Vi er stolt av å ha han med på vårt lag.

På våre blogger kan du lese om hvordan vår hverdag er og hva vi gjør til daglig. Vi deler gode tips og råd for deg som skal selge bil, enten om du vil gjøre det selv, eller bruke en forhandler som f.eks oss.

Følg gjerne med på vår nettside og facebookside for å få med deg det siste innen EL bil, og husk at vi også har en avdeling i Arendal.

Skal du selge en EL bil, så kan du gjerne ta kontakt med oss. Vi har lang erfaring, kan tilby finansiering til en potensiell kjøper og gode forsikringsløsninger. Fyll ut kontaktskjema på vår nettside.